بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم میلیونی مسافران در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد
سرخط خبرها

هزینه میلیاردی پیشگیری از ابتلا به هاری | شهرداری‌ها موظف هستند که کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب را پیگیری کنند

  • کد خبر: ۲۳۴۳۵۷
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۳
هزینه میلیاردی پیشگیری از ابتلا به هاری | شهرداری‌ها موظف هستند که کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب را پیگیری کنند
رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: پیشگیری از ابتلا به هاری هزینه چندین میلیاردی برای کشور ایجاد می‌کند که نهاد‌های مختلف در کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب نقش دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان اینکه هاری نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود، اظهار کرد: این ویروس در بزاق حیوان ترشح می‌شود و زمانی که حیوان هار، انسان یا حیوان دیگری را گاز می‌گیرد به‌دنبال جراحت واردشده بر سطح پوست، ویروس وارد بدن می‌شود و از آن جا که این ویروس عصب‌دوست است، به نخاع و در نهایت مغز می‌رسد و منجر به ایجاد التهاب در مغز می‌شود که اگر فرد به این وضعیت برسد، هاری در بدن مستقر می‌شود و فرد به این بیماری مبتلا شده است؛ در صورت بروز علائم هاری در انسان، مرگ او قطعی خواهد بود.

وی در خصوص مسئولیت نهاد‌های مختلف در پیشگیری از ابتلا به هاری بیان کرد: عمده مشکلات مربوط به حیوان‌گزیدگی به دلیل افزایش جمعیت سگ‌های بلاصاحب است. طبق ابلاغیه وزارت کشور، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها موظف هستند که کنترل جمعیت سگ‌های بلاصاحب را پیگیری کنند. کنترل هاری در حیات وحش نیز بحثی جدی بوده که این موضوع برعهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

شیرزادی افزود: دومین بحثی که در این زمینه مطرح بوده، واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار است. برخی از افرادی که سگ نگهداری می‌کنند از این موضوع غافل هستند و نمی‌دانند که باید از سگ‌های خود مراقبت خاص کرده و واکسیناسیون انجام دهند. بسیاری از افراد نیز سگ‌هایی را به عنوان سگ نگهبان یا سگ گله نگهداری می‌کنند که در این زمینه نیز واکسیناسیون این سگ‌ها علیه هاری باید مورد توجه قرار بگیرد. مسئولیت آموزش مردم برای واکسیناسیون سگ‌های خانگی و سگ‌های نگهبان بر عهده سازمان دامپزشکی است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: باید به افراد آموزش داده شود که وقتی سگ ولگرد را می‌بینند چه رفتاری از خود نشان دهند تا مورد گزش قرار نگیرند. بسیاری از افراد در هنگام مواجهه با سگ‌های ولگرد از روش‌هایی مانند سنگ زدن، چوب پرتاب کردن یا فرار کردن استفاده می‌کنند، در حالی که بهترین روش برای نزدیک نشدن سگ ولگرد به افراد، ثابت و بی‌حرکت ماندن است.

وی خاطرنشان کرد: در حاشیه شهر‌ها و حتی اماکنی مانند پارک‌ها جمعیت سگ‌های ولگرد زیاد شده است. کودکان به پارک‌ها و اماکن مختلف می‌روند و به دلایل مختلف مورد گزش قرار می‌گیرند یا دچار خراش‌های سطحی می‌شوند، اما آن را جدی نمی‌گیرند که این موضوع ممکن است باعث ابتلای فرد به هاری شود.

شیرزادی با اشاره به اینکه بار عدم پیشگیری از بیماری هاری به وزارت بهداشت منتقل می‌شود، در حالی که وزارت بهداشت مرحله آخر کنترل هاری را برعهده دارد، تصریح کرد: هر دوز واکسن هاری ۵ یورو هزینه دارد و بابت خرید هر سرم هاری نیز ۶۰ یورو هزینه می‌شود، در عین حال واکسیناسیون و تزریق سرم برای افراد به صورت رایگان انجام می‌شود بنابراین هزینه‌های ناشی از پیشگیری از ابتلا به هاری در کشور بسیار سنگین و زیاد است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت ادامه داد: در سال گذشته ۳۷۰ هزار نفر بابت حیوان گزیدگی به مراکز تحت نظر وزارت بهداشت مراجعه کرده و هر کدام از آنها سه دوز واکسن هاری دریافت کرده‌اند. یک سوم این افراد نیز نیاز به سرم هاری داشته‌اند که هر سرم ۶۰ یورو هزینه داشته است. اگر این هزینه‌ها را در نظر بگیریم متوجه خسارت عظیم و چندین میلیاردی ناشی از گزش حیواناتی مانند سگ‌ها می‌شویم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->